احتمالاً این جمله را بارها شنیدهاید که «ارزش یک تصویر بیش از هزار کلمه است». اساساً این جمله بیانگر ارزش و کارایی ارتباط تصویری (visual communication) است. حقیقت آن است که بیشترین دریافت ما از محیط پیرامونمان بهوسیله قوه بینایی صورت میگیرد و مغز ما علاقه زیادی به تجزیهوتحلیل اطلاعات بهصورت تصویری دارد؛ بر همین اساس اگر اطلاعرسانی و انتقال پیام به کمک تصویر صورت پذیرد، اثرگذاری و مدت ماندگاری آن در ذهن مخاطب بیشتر خواهد بود. اینجاست که اینفوگرافیکها به کمک ما میآیند.
اینفوگرافیکها نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند که
هدف آنها ارائه سریع و ساده اطلاعات پیچیده است.
به بیان سادهتر، اینفوگرافیکها به کمک عناصر بصری نظیر عکس، نمودار، نقشه، دیاگرام و … سعی میکنند تا مجموعهای از دادهها و اطلاعات پیچیده را بهگونهای به تصویر درآوردند که پیام به شیوهای سریع و قابلفهم به مخاطب منتقل شود.
واژهشناسی
اینفوگرافیک (Infographic)، ترکیب دو کلمه اینفو (Information) به معنای اطلاعات و گرافیک (Graphic) است. واژه اینفوگرافیک (infographic) کوتاه شده عبارت information graphic است که فرهنگستان زبان و ادب فارسی«اطلاعنگاشت» را برای معادل فارسی آن برگزیده است. البته ممکن است عباراتی چون گرافیک اطلاعرسان، داده نما، اینفوگرافی، اینفوگراف و … در سایر رسانهها دیده شود.
اینفوگرافیک به تصویری گفته میشود که در آن اطلاعات، آمار و یا هرگونه دانشی در قالب تصویر و با استفاده از نمودارهای گرافیکی، چارت و سایر آیکونها و تصاویر جذاب ارائه شود و هدف آن سادهسازی فهم اطلاعات پیچیده و یا جذاب نمودن ارائه اطلاعات باشد.
از اینفوگرافیک برای رسیدن به مقاصد گوناگونی همچون؛
اطلاعرسانی، افزایش سرعت انتقال اطلاعات، آموزش، قرار دادن حجم وسیعی از اطلاعات در فضایی کم، راهنماهای کاربردی، نتایج یک تحقیق علمی و یا نظرسنجی، جلبتوجه بینندگان به یک موضوع، نقشهها و مسیریابی، مجتمع نمودن چند نوع اطلاعات در یک تصویر و دهها مورد دیگر به کار میرود.
یکی از قدیمیترین کاربردهای اینفوگرافیک نقشههای ساده مسیرها است که حتماً در متروی شهرها هم دیدهاید. با نگاه به این نقشه میبینید که هر نوع اطلاعات اضافی حذف شدهاند، از رنگها برای تمایز استفاده شده است و بهسادگی میتوان از آن استفاده نمود.
بهعنوان مثال دیگر با اینفوگرافیک «آشنایی با بیماری میگرن (تولیدشده توسط سایت انگشت سحرآمیز)» آشنا میشویم که با کمک از آیکونها و تصویرسازیهای متعدد نمونه اینفوگرافیک بصری جذابی را برای مخاطب فراهم آورده است. فرض کنید که قرار بود این اطلاعات و حجم محتوا در قالب خشک و متن بیان شوند، آیا در آن صورت میتوانستند به اینگونه مخاطب را جذب کنند و با او ارتباط برقرار کنند؟
تاریخچه اینفوگرافیکها
در ادامه یک اینفوگرافیک دیگر تاریخچه اینفوگرافیک را نمایش میدهد؛
این اینفوگرافیکها بوسیله نرمافزار PowerPoint ساخته و تولید شدهاند که شاید برای شما بسیار عجیب باشد.
از قابلیتها و تواناییهای نرمافزار PowerPoint ساخت انواع اینفوگرافیک است که میتوانید با تهیه فیلم
«کارگاه آموزش ساخت اینفوگرافیک در پاورپوینت»
مشکل خود را در تولید محتوای قوی و جذاب برای مخاطبانتان بر طرف کنید.
شما با تهیه این محصول گامی بزرگ در راستای تواناییها و دانش خود برخواهید داشت.
اگر به ساخت اینفوگرافیک علاقهمند شدهاید لینک زیر دنبال کنید؛